11 mars 2011

1900

I morgon kväll tänkte jag och älsklingen gå ut och äta tillsammans med vänner. Vi köpte EatSweden 2011 strax innan jul och nu är det alltså dags att inviga boken. Jag och en annan tjej fick i uppgift att välja restaurang och det blev 1900 på Regeringsgatan 66. Restaurangen beskrivs på följande sätt:

Restaurang 1900 hade kunnat heta som din mormor. I stället fick bron över Kungsgatan, uppförd just detta år, viss bestämmanderätt vid namnvalet. Maten kan beskrivas som uppdaterad nostalgism, med ekologi och närhet till producenter som ledstjärnor. Man söker inspiration i det nordiska, vilket även återspeglas i den träffsäkra inredningen. Kåken, den lite hemliga bakfickan, sportar dock inga ljusa träslag; atmosfären uppmanar snarare till att vrida klockan tillbaka ett trekvarts sekel och leva för dagen – förlåt, natten… Krögare Niklas Ekstedt har höga ambitioner och örnkoll när det kommer till 1900: på köket, baren med ginvurm, detaljer i inredningen, t.o.m. på hur brandlarmet låter. Efter incidenten med Nobelsällskapet och ett falskt sådant har minnet liksom … fastnat. Restaurangchef Andreaz Norén vill uppmana alla med ginskräck att besöka ginbaren. – Kom hit om du är rädd, för det behöver du verkligen inte vara!

Ser fram emot morgondagen och återkommer säkerligen med ett utlåtande..




Inga kommentarer: