31 maj 2011

Uppdatering : Sommarens Roadtrip

Bild lånad

Igår kväll tog vi ett par beslut angående sommarens roadtrip. Vi har slagit fast datum för delar av resan, bokat boende i Lysekil samt färja från Göteborg till Fredrikshavn.

Dag 1: resa mot Jönköping samt olika stopp på vägen
Natt 1: sover hos släkt i Jönköping

Dag 2: resa mot Lysekil samt olika stopp på vägen
Natt 2: övernattning på Strand Vandrarhem & Kusthotell

Dag 3: utflykter i Lysekil med omnejd
Natt 1: övernattning på Strand Vandrarhem & Kusthotell

Dag 4: resa mot Göteborg och dagen tillbringas i samma stad
Kväll 4: färja från Göteborg till Fredrikshavn

Vistelsen i Danmark återstår att planera. Dessutom saknas program och sevärdheter för samtliga dagar. Som tidigare nämnts så tar jag gärna emot idéer – trevliga små städer och sevärdheter på vägen, har inget emot att hitta någon rolig loppis eller inredningsbutik..

Specialkobra Till Frukost

Jag äter oftast en smörgås till frukost. Denna intas alltid på jobbet. För att bryta denna vana hade jag köpt flingor som mer eller mindre tvingar mig att sätta mig ner vid köksbordet och börja dagen på att lugnare sätt.

Igår kväll berättade jag detta för min kära sambo. Jag såg att han blev mer och mer fundersam. Hummande och mumlande höll han med mig i min utläggning om frukosten. Men efter några minuter frågade han mig något i stil med ”Vad menar du egentligen med specialkobra till frukost?”.

Ibland är det tydligen svårt att kommunicera med varandra. Där hade jag pratat om Kellog’s Special K Red Berries i  m i n u t e r  och han trodde att jag pratade om specialkobror. Vad är en specialkobra undrar jag (?) Vi fick oss i varje fall ett gott skratt innan vi lade oss. Och det är ju egentligen det viktiga i sammanhanget eller hur..

30 maj 2011

Cappuccino. Cava. Walk-In-Closet.

Helgen? Vad gjorde jag i helgen som gick. Lördagen gick åt till en snabbklippning av mitt hår. Inget att visa eftersom varken frisyr eller färg direkt ändrats. Jag strosade runt i små inredningsbutiker som jag ofta gör på lördagar och drömde mig samtidigt bort. Drack alltför många cappuccinos medans jag bläddrade mig genom magasin efter magasin.

På kvällen dök syster yster upp i min lägenhet. Vi åt smarrig sallad, drack cava, och dansade vardagsrummet runt i paljetter och dinglande örhängen. Halva natten tillbringade vi sedan på ett fullsmockat dansgolv till musik som gör en glad. Det var länge sedan sist och jag hade verkligen en rolig kväll.

På söndagen gick jag och älsklingen på en lägenhetsvisning. Underbart läge. Helt ok disposition. Men jag tror inte den var något för oss. Vi inväntar istället nästa helgs visningar. Och jag fortsätter helt enkelt drömma till dess vi hittar det vi vill ha. Ingen idé att köpa något man inte tror på bara för att få ett större boende. Sedan firade vi svensk morsdag med god mat och dryck som fick oss att nöjda rulla hemåt mot bastubadande och planering inför den stundande långhelgen.

Och nu. Nu är det ny vecka. Nya utmaningar.

Delar Av Månadens Shopping


Plus skor. Plus smycken. Plus överdelar. Plus en klänning eller så. Plus. Plus. Stop. Jag kanske visar mer vid senare tillfälle. Förutsatt jag inte skäms för mycket.

27 maj 2011

Att Visa Uppskattning


Krya På Dig blommor som jag fick av älsklingen igår. Jag uppskattar faktiskt denna typ av små gåvor i vardagen mer än vackra födelsedagspresenter och glittrande julklappar. För mig visar detta att jag lever med en man som tänker på mig nu som då under dagen. Känslan kan inte beskrivas med ord..

20 maj 2011

Hem-Hem-Present

Bilder lånade






















Eftersom vi har en pågående Steg!-tävling på jobbet denna månad, brukar jag försöka passa på att ta korta promenader under lunchrasterna. Det innebär även att jag börjat utforska Östermalm och dess butiker flitigare än tidigare.

Idag under lunchen hittade jag en liten livsstilsbutik som säljer bland annat keramik, lite grönt och skönt, viss inredning, form och design mm – Decor heter den och där jag hittade både det ena och det andra som jag kunde köpt med mig hem.

När jag åker hem för att hälsa på mina föräldrar brukar jag oftast ta med mig en liten gåva för att visa uppskattning över att jag [trots att det är självklart för dom] får bo hemma hos dom och bli något av ett barn igen.

Eftersom jag snart är på väg hemåt och sommarn dessutom är på intågande så beslöt jag mig för att köpa något till trädgården som både mamma och pappa uppskattar och älskar att tillbringa tid i. Gåvan som får följa med mig denna gång är planteringsskyltar från Decor/ExMez..

Offshore . Rightshore . Snygga Naglar ?

Hade nyss en diskussion med en av våra marknadsstrateger kring skillnaden mellan offshoring, rightshoring, onshoring, offshoring, dontshoring, damnshoring. Ja ni fattar att det började spåra ur lite på slutet. Hur som helst. Mitt i diskussionen säger han ” på tal om något helt annat.. snygga naglar ”. Han syftade på dessa..


Jag tycker det är lite roligt att få sådana kommentarer. Och av en kille dessutom [inga fördomar]. Periodvis [som med nästan allt annat] bryr jag mig inte det minsta om händer och naglar. Men så finns det perioder när jag älskar att pyssla med dom. Vårdar nagelband och händer. Byter färg på naglarna. Och just nu är jag inne i en sådan period. Uppenbarligen syns det..

19 maj 2011

Sommarens Roadtrip - Utkast 1

Som jag tidigare nämnt är tanken att jag, älsklingen samt vänner skall göra en roadtrip genom södra Sverige. Vi hade ett första planeringsmöte i helgen och kom fram till ett utkast gällande rutt och antal dagar. Dessutom ser det ut som om resan inte längre omfattar endast södra Sverige utan även Danmark. Det tycker jag ska bli kul!


Tanken är att vi börjar här i Stockholm och tar oss ner mot Jönköping vid Vättern. En av deltagarna är född och uppvuxen där vilket betyder gratis boende och tid för familj. Kan hända att vi stannar någonstans på vägen i någon mysig liten stad. Tips tas gärna emot!

Vi tar oss sedan vidare mot Lysekil på västkusten där min faster bor. Vi tänkte faktiskt tillbringa ett par dagar där för att utforska området – kanske dagsturer till öarna Orust och Tjörn som man hör om nu som då. Vi reser vidare mot Göteborg. Tro det eller ej, men jag har aldrig varit i Göteborg så det skall bli intressant.

Sedan bär det av till Danmark med hjälp av färjan till Fredrikshavn. Funderar på att tillbringa ett par dagar i Skagen. Väntar mig vita sandstränder, vackert ljus, smarriga skaldjur och sånt. Sedan har vi inte riktigt bestämt hur vi skall ta oss ner genom Danmark. Allt vi vet är att målet är København och shopping [för min del i alla fall]. En annan deltagares sommarstuga utanför Halmstad blir sista anhalt på vår resa.

Som jag berättade är detta en preliminär plan och troligtvis kommer den att ändras hundra gånger om. Om någon har tips om vad man bör se i södra Sverige, endera på väg till, eller i någon av de städer jag nämnt, så tas dessa mer än gärna emot. Vi behöver hitta mysiga boenden, trevliga städer, sevärdheter, loppisar etc. För trots att det är en roadtrip vi skall göra vill man inte tillbringa all sin tid i bilen precis..

12 maj 2011

Det Är Mycket Nu

Det är lite för mycket på jobbet just nu vilket innebär att jag inte kommer att uppdatera bloggen så ofta de kommande två veckorna.

Jag jobbar på ett företag som delvis mjukvaruutvecklar, vilket innebär releaser av ny funktionalitet samt tillhörande support några gånger per år. Det i sin tur kräver mycket intern och extern kommunikation, utbildningar etc. And I need to make it happen! Och om två veckor är det alltså dags igen.

Och i min hjärna är det alltså småkaos. Jag försöker jonglera alla tankar och tasks och göra så gott jag kan. Hur som helst. Imorgon är det äntligen fredag. Då får jag välbehövlig vila och så kommer min älskade syster yster på besök. Långbesök. Hon fick ett jobb i Stockholm över sommaren och stannar alltså några månader. Det var en av de bästa nyheter jag kunde få.

Övrigt som händer i helgen: förhoppningsvis inget utöver semesterplaneringsmiddag med vänner på lördag kväll samt umgänge med min syster. Jag orkar inte mer än så just nu..

10 maj 2011

Drömmar Om En Uteplats

Vi åt lunch ute på gräsmattan idag. Soligt. Varmt. Underbart. Tyvärr fick vädret mig att sakna en egen uteplats. Till och med en balkong skulle räcka. Ett ställe där jag kan odla blommor och peta i jorden. Ett ställe där jag kan dricka morgonkaffe. Eller äta en romantisk middag. Ett ställe dit jag kan åka för att jobba när man tröttnat på kollegorna. Mättade mitt begär med bilder från LivingEtc..


9 maj 2011

Ze French Cuff


Snyggt tycker jag! Orsakar vårkänslor. Både skorna, cykeln, den röda färgen och sättet byxbenen är uppvikta på..

Bilden hittade jag hos Garance Doré tillsammans med en söt liten historia kring French Cuff som hon kallar sättet att vika.

Precis Som Planerat

Helgen blev precis som planerat. Fredag med kräminköp och stor skål godis. Hann även fixa till ett par byxor och sy klart en kudde till soffan. Bonus.

På lördagen steg jag upp tidigt för att shoppa loss på Stockholm Modecenters utförsäljning. Mycket folk som trängdes som vanligt, men jag hittade några saker trots det. På kvällen var det som sagt födelsedagsmiddag och fest. Vi var ett helt gäng som missat att det var maskerad. Synd. För skulle jag ha vetat det skulle jag ha klätt mig i mitt afrokrull som en äkta 70-tals discodiva! Tro det eller ej, men jag passar otroligt bra i afrokrull!

Söndagen gick åt till att återhämta sig, men den blev inte riktigt så lugn som jag hade tänkt mig. Det blev rejäl sovmorgon följt av picknick ute i Hagaparken, solfrossa, kaffe och inredningstidningar på Café Caesar, städning av lägenheten, påbörjad renovering av pallen, samt samlande av inspirationsbilder ur inredningstidningar. I flera år har jag samlat bilder som berör eller tilltalar mig. Jag hade tänkt mig att bilderna kan fungera som inspiration och inredningsguide när vi köper en större lägenhet som behöver inredas..

Eftersom kameran ligger på älsklingens jobb kommer bildbevis på skapande, shopping samt jag i afrokrull senare..

6 maj 2011

H E L G

Snart är det dags för helg! Äntligen! Det är mycket på gång på jobbet just nu så jag behöver få koppla av ett par dagar innan det är dags att använda hjärnan igen. Behöver ta en tur via stan innan jag åker hemåt. Badrumsskåpet saknar några krämer. Sedan fredagsmys ensam hemma. Antagligen framför TVn med en  s t o r  skål godis. Imorgon är det shopping som gäller för hela slanten. Senare på kvällen blir det födelsedagsmiddag och fest hos en bekant. Och på söndagen skall jag göra absolut ingenting. Så som det ser ut för tillfället i alla fall.. kanske blogga lite om datorn vill samarbeta. Vad gör ni?

Att Hälsa På Lilla My

Bilden är inte den bästa.. tagen med min mobil

Igår kväll hälsade jag på hos Lilla My för första gången i år. Lilla My är alltså min sambos segelbåt. I morgon är det dags för sjösättning och därför tillbringade vi gårdagskvällen ute vid varvet för att fixa lite inför premiären. Jag hade bryggt te och handlat med mig mackor och lite småplock så en första picknick hann vi också med ute i kvällssolen.

Det är något rofyllt över marinor tycker jag. Friska vindar. Glittrande vatten. Vågornas skvalp. Båtmaster som sakta vajar i vinden. Det bör erkännas att jag faktiskt fick lite mersmak och ser nu fram emot sommarens små utflykter.

4 maj 2011

Utförsäljning På Stockholm Modecenter


I helgen är det utförsäljning av kollektionsprover från ett 90-tal varumärken på Stockholm Modecenter ute i Nacka. Och gillar man mode och kläder är detta något man inte kan missa.

Det brukar bli lite småhysteriskt. Fullt av folk. Vissa mer hänsynstagande än andra. Men så länge man klarar av att stänga ute allt som händer runt om en och fokusera på varorna så kommer man oftast hem med riktiga one-off pieces från de mer exklusiva märkena. Eller varför inte bara fynda en ny vårgarderob bland de något billigare. Så nu vet ni var ni kommer att hitta mig i helgen..

Lunchen På Aubergine


Lunchen gick av stapeln på restaurangen Aubergine på Linnégatan nära Östermalmstorg. Och precis som jag gissade blev det en av dagens höjdpunkter. Mycket god mat – för mig blev det Tonfisk med Couscoussallad. Mysig interiör. Jag rekommenderar Aubergine skarpt.. borde passa på att besöka restaurangen kvällstid också.

Men viktigast av allt var att jag hade ett absolut underbart sällskap. Det blev många diskussioner kring vad folk gör av sina liv. Vad som egentligen betyder något för en. Vad som gör att man inte alltid vågar satsa fullhjärtat på något som man vet skulle kännas rätt. Djupa livsviktiga diskussioner som ger nya infallsvinklar och styrka att ta itu med saker. Men också ytliga diskussioner om stalkers som hänger kvar, total felbedömning av en mans personlighet, flummiga butiksinnehavare och annat liknande. Det gör vi om. Snarast!

Att Luncha Och Drinka Sig Varm

Alltså vad hände med våren? Tog på mig ylletröja och vinterkappa idag när jag traskade iväg till bussen, och ändå fryser jag som sjutton. Det gör ont ända in i benmärgen. Kallt på jobbet är det också. Men vad gör väl det egentligen för jag har saker att se fram emot idag..

Som lunchträffen med en väninna. Förhoppningsvis får hon mig att må så bra som hon vanligtvis får mig att må. Jag lämnar alla möten med henne med en värme i kroppen och ett leende på läpparna. Eller som den spontana AWn efter jobbet för tacka av en kollega och skratta och dricka drinkar. Aktiviteter som dessa borde göra susen!

Vad gör alla ni en dag som denna kan man undra..

3 maj 2011

En Dag Med För Mycket Skratt

Kan man skratta för mycket undrar jag? Jag menar, kan kroppen ta skada av det? Just nu känns det nämligen så. Idag har varit en dag fylld av skratt. Magen värker. Ansiktet ömmar. Jag kan inte längre stå rak i ryggen. Och den som orsakat detta är min underbara kära kollega..

Det började med att hennes barn tyckte hon var pinsam eftersom hon inte kan prata svenska ordentligt. Inget jag tänkt så mycket på trots att hon bryter rätt kraftigt på franska. Orsaken till att jag inte tänkt på det är troligtvis att vi är väldigt internationella på vårt kontor. Vi behärskar närmare 20 olika språk och gud vet hur många olika kulturer vi har i oss. Jag hör svenska med brytning dagarna i enda. Jag bryter ju själv för sjutton!

Hur som helst började det med att min kollegas dotter klagade på att mamma inte uttalar ordet bygga rätt.. hon säger tydligen buggaa istället. Badkar var tydligen inte heller ok utan lät mer som baakaar. Och nu försöker stackarn alltså lära sig uttala svenska lite bättre och vill att vi på jobbet skall rätta henne när det blir fel. En fin tanke, men det resulterar i en hel del skratt. Och tårar. Glädjetårar.

Jag valde ut några jobbrelaterade ord som uttalats på svenska-med-brytning hela dagen lång för att slipa bort eventuell brytning – dokjymeent [dokument], höölyyraar [hörlurar], möttee [möte], yppdateeraa [uppdatera].. Ja ni fattar. Låter än mer underhållande i verkligheten kan jag lova. Det är inte alltid lätt att vara utlänning i Sverige med alla dessa mjuka och hårda konsonanter, sje-ljud osv.

Men hon får faktiskt beröm min kollega. Av hennes fyraåriga son som säger ”braa mammaa” med fransk brytning. Det måste väl vara den ultimata komplimangen? Eller..

Ljus I Sensommarnatten


Jag anmälde mig nyss till en kurs på Folkuniversitetet. Tanken är att jag i slutet av augusti skall tillverka vackra halvtransparenta ljuslyktor i porslinslera på Gustavsbergs gamla porslinsfabrik. Och det ser jag såklart fram emot. Det är några månader till dess, men om jag skall lyckas få något gjort på en dag [kursens längd] är det bäst att jag börjar skissa på idéer redan nu..

Minnen Från Det Förflutna

Jag vill tipsa om en konstnärinna som jag tycker skapar helt underbara verk av gammalt porslin. Verk som får en att drömma om gången tid. Verk som får en att fundera över livet. Över familjen. Över det som verkligen betyder något.

Det karakteristiska hos Caroline Slottes alster är att de balanserar mellan det igenkänneliga och det gåtfulla. Mellan det kända och det okända. Bedöm själva.


Att promota dessa verk känns roligare än vanligt eftersom Caroline råkar vara en släkting. Tyvärr har jag inte träffat henne på många många år men skulle inte ha något emot att få följa hennes arbete under några dagar.. Att träffa människor som brinner för kreativitet och skapande är inget annat än ren glädje för mig.

Tisdagstema 18 - Favoritblomma

Veckans Tisdagstema i Fabriken handlar om blommor. Favoritblommor. Eftersom jag älskar blommor så kan jag omöjligt välja endast en favorit. Istället väljer jag några av de blommor jag kanske uppskattar mest – körsbär, pion, ranunkel och ros.

Bilder lånade